Skånsom og effektiv mot de fleste overflater

Marmorblåsing

Effektive rengjøringsmetoder

Marmorblåsing / kalkblåsing er en teknikk som ble utviklet på 90-tallet, og har siden den gang blitt benyttet i flere ulike sammenhenger. Blant annet ved fasaderengjøring av Notre Dame og rengjøring av produksjonsutstyr for fiskebruk og skipsindustri.

Metoden er svært skånsom mot både miljø og fasade og egner seg godt ved rens og fjerning av maling på fasader av både mur og forskjellige typer treverk.

  Visste du at ...

Marmorblåsing er en meget renslig rengjøringsmetode helt fri for kjemikalier og kan rengjøre eller rense nesten alle typer overflater uten risiko for skader eller slitasje.

Bruksområder

Marmoren blåses på veggen ved hjelp av lavt trykk, og kan tilsettes vann for å gjøre marmorblåsingen til en enda mer skånsom og nærmest støvfri prosess.

Vi kan rengjøre, rense og blåse nesten alle typer overflater og belegg. Har du noe som trenger å rengjøres? Kontakt oss for mer informasjon om spør om et pristilbud.

Her er noen få eksempler på hva vi kan rengjøre eller fjerne raskt, effektivt og miljøvennlig:

  • Maling på murfasader
  • Rens - rengjøring av naturstein, heller.
  • Bunnstoff på båter.
  • Rengjøring - rens av fasader.
  • Rust, olje, fett, fastbrent støv - belegg.
  • Lakk, rust, tectyl på alle typer kjøretøy
  • Sotskader.
  • Rengjøring av industrimaskiner / produksjonsmaskiner og lokaler.

Se videoer av hvordan dette fungerer i praksis.

Hvilke egenskaper har marmorblåsing?

Marmoren er utvunnet av Visnes Kalk på Møre, og deretter pulverisert til mikroskopiske enheter. Produktet er i utgangspunktet så rent at det benyttes til rensing av drikkevann ved flere av landets vannverk også lik den kalk som man kalker gressplenen med.

Hardhet 3,0 på Mohs Scala

Egenskapene til akkurat denne marmoren, med spesifikke graderinger og krystallform, gjør den unik til skånsom rensing.

Renslig og miljøvennlig rensemetode

Det er en svært renslig metode i forhold til tradisjonelle renseteknikker som sandblåsing og bruk av kjemikalier. Noe de som utfører arbeidet setter stor pris på.

Lavt trykk

Marmoren sprøytes på veggen med en spesiell blåsemaskin med et trykk mellom en og to bar, mens tradisjonell sandblåsing krever et trykk på rundt sju bar. Marmormetoden har også vist seg å være skånsom mot fasadene som behandles, blant annet fordi det brukes lite vann.

Vi får jobben gjort

Har du noe som burde vært rengjort? Blast IT tar gjerne på seg jobben

Kontakt oss