Helt rent uten vann og kjemikalier

Tørrisrengjøring

Effektive rengjøringsmetoder

Tørrisrengjøring er en revolusjonerende rengjørings-/ blåsemetode helt uten kjemikalier. Her benyttes det myk tørris formet som riskorn, og prosessen etterlater seg ikke noe sekundært avfall slik som andre metoder kan gjøre. Her er det kun belegget som blåses bort som blir liggende igjen.

Tørrisen desinfiserer også de flatene som blir rengjort, noe som er svært nyttig til rengjøring av produksjonsmaskiner og lokaler i næringsmiddelindustrien.

  Visste du at ...

Det fine med tørrisrengjøring er at det er en 100 % tørr prosess, noe som betyr at metoden er spesielt godt egnet for rengjøring av elektriske komponenter og annet industrielt maskineri og utstyr. Metoden krever minimalt med demontering for å utføres.

Bruksområder

Det er i bunn og grunn bare fantasien som setter grenser for hva tørrisblåsing kan rengjøre.

Her er noen eksempler på oppdrag vi kan utføre:

Industrirengjøring

Industrirengjøring med tørris rengjøring er en meget skånsom og kostnadseffektiv rengjøringsmetode. Industrirengjøring med tørrisblåsing fjerner enkelt olje, fett, blekk, fastbrent støv, lim og andre uønskede typer belegg uten å skade den originale flaten.

Elektrisitet og strømproduksjon

Med tørrisrengjøring blir det mye enklere og inntil 65% mer effektivt å utføre renhold av elektriske komponenter regelmessig, noe som bidrar til å unngå unødig og kostbar driftsstans og stopp i produksjonen, samtidig som man minsker slitasje på utstyr.

Våre rengjøringsmaskiner gjør det enkelt å utføre jobben på stedet, uten nedkjøling og med minimal eller ingen demontering.

Biler, motorer, maskiner og maskindeler

Tørrisblåsing er også en effektiv metode ved fjerning av tectyl, olje, fett, løs lakk, støv, salt under biler etter vinteren, motorvask, lim, overflaterust og mye mer.

Stein, mur og asfalt

Rask, effektiv og skånsom fjerning av mose, alger, sopp, sot, tyggegummi, maling, fett, olje, diesel og annet uønsket belegg på underlag som blant annet stein, asfalt, marmor, heller, mur, betong og gårdsplasser.

Ved fjerning av sopp, grønske og mose blir overflatene som er rengjort med tørris desinfisert, dette gjør at det tar lengre tid før mosen kommer tilbake.

Røyk og sot skader

Tørrisblåsing er en meget rask og effektiv måte å fjerne både sot og vond røyklukt fra bygninger som er brann- eller røykskadet. Tørrisen trenger enkelt inn i kroker og kriker som kan være vanskelig eller umulig å fjerne manuelt. Vi bruker luftrensere som samler opp sotet i store poser med hepafilter.

Soppsanering

Tørris blåsing fjerner og desinfiserer sopp, mugg og bakterier meget raskt og effektivt i forhold til andre rengjøringsmetoder, soppsporer blir fjernet, tørrisrengjøring er også med på å fjerne lukt.

Graffiti

Tørrisrengjøring er ofte en meget effektiv måte og noen ganger den eneste metoden for å fjerne graffiti. Tørrisblåsing kan fint utføres vinterstid selv med mange minusgrader.

Båter

Vi har oppnådd veldig gode resultater på fritidsbåter ved fjerning av gammelt bunnstoff og groe. Vi legger alltid en presenning under båten som samler opp bunnstoffet som fjernes, dette blir deponert som spesialavfall ved et godkjent avfallsmottak. Bunnstoffet blir fjernet uten å skade gelcoaten. Vi vil bruke ca. 15-20 kg med is per m2, som koster ca. 12,- per kg eks. mva.

Rulletrapper

Vedlikehold av rulletrapper er viktig for å opprettholde normal drift. Vi kan også her levere gode resultater med tørrisblåsing på både plast og stålkomponenter.

Lagre og gummi tar ikke skade av tørrisrengjøring og det er derfor ikke nødvendig

å demontere noen av komponentene. Rulletrappen kan ofte kjøres i vanlig tempo og rengjøres på stedet.

Trykkerier

Stopp i produksjonen kan være svært kostbart for et trykkeri, og derfor er vedlikehold og godt renhold essensielt for stabil drift. Tørrisrengjøring fjerner blekk, fett, olje og støv på valser og andre maskinkomponenter, også elektriske. Dette krever minimalt med demontering. Vi kan også rengjøre Anilox-valser på en skånsom, rask og effektivt måte.

Storkjøkken

Fjerning av matrester, fett olje, komfyrer, avtrekksvifter, ventiler og ventilasjon er nødvendig for et hvilket som helst storkjøkken. Tørrisrengjøring er 100 % miljøvennlig og egner seg godt for slike oppgaver.

Toaletter og dusjrom

Tørrisrengjøring er en desinfiserende prosess og egner seg godt ved rensing av toalettrom, toaletter og fliser på vegg og gulv. Kalkbelegg, såperester, mugg og sopp er en kort prosess for våre tørrisblåsemaskiner.

Diverse

Verktøy, redskaper, gressklippere, traktorer, motorer, fjerning av olje, fett, tectyl, overflaterust og mye mer. Det er kun fantasien som setter grenser. Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger noe renset eller rengjort.

El-skap

Tørrisblåsing er en ikke-strømførende metode og fjerner enkelt og raskt støv og annen skitt fra el-skap uten å fjerne merkelappene til elektriker på boksene.

Fordeler med tørrisblåsing

  • benytter mykt blåsemateriale, lager ikke gnister, er skånsom og en ikke-slipende rengjøringsprosess.
  • er miljøvennlig og det blir ikke noe avfall av tørris som blåsemiddel, slik det blir med sandblåsing.
  • er renslig og bakteriedrepende og er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien.
  • tillater rengjøring av de fleste gjenstander uten tidkrevende demontering.
  • kan brukes på elektriske og mekaniske deler uten å forårsake brannfare.
  • er svært effektivt til industrirengjøring av produksjonsmaskiner og utstyr, fjerner olje, fett, fastbrent støv, maling, lim og andre belegg i støpeformer og andre forurensninger som oppstår i produksjonsprosessen.
  • kan gjøres så forsiktig at vi kan fjerne sot fra et bokomslag eller så aggressive at vi  fjerner sveiseslagg fra verktøy.
  • kan erstatte manuell rengjøring med kjemikalier og vann i utallige industrier og bransjer.
  • er en meget tidsbesparende prosess og opptil 80 % raskere i motsetning til manuell rengjøring. Det betyr kortere stans av produksjonen og en mye bedre rengjøring.

En glatt og ren overflate blir ikke like fort møkkete som en nesten ren overflate, dette kan bety færre rengjøringsintervaller. Skal man først stoppe produksjonen for rengjøring er det vel en stor fordel at rengjøringen gir et best mulig resultat på kortest mulig tid. Det kan din bedrift spare veldig mye penger på.

Hvordan gjør fungerer det?

Cold Jet tilbyr det bredeste utvalget, den beste teknologien, de mest pålitelige og driftssikre tørrismaskinene.

Cold Jets tørrisblåsere / rengjøringsmaskiner bruker mindre luft (= mindre kompressor = mindre driftskostnader) og is og rengjør raskere og mer effektivt enn noen andre maskiner på markedet i dag. Dette betyr lavere driftskostnader og raskere inntjening på investeringen.

Innkjøpsprisen er en engangskostnad, luftforbruk, tørrisforbruk, effektivitet, pålitelighet og teknologien på maskinene er variable kostnader som over tid avgjør hvor dyr eller billig en tørrismaskin er.

Rengjøringsprosessen er sammensatt av tre forhold:

1

Hastighet:

Tørrisen blir blåst ut av tørrisblåseren med lydens hastighet noe som medfører at det belegget som skal fjernes begynner å sprekke opp.

2

Termisk sjokkeffekt:

På grunn av tørrisens lave temperatur (-79° C) blir det uønskede belegget sprøtt og fortsetter å sprekke opp noe som gjør at tørrisen trenger inn på baksiden av belegget som skal fjernes.

3

Minieksplosjoner:

Når tørrisen har trengt seg inn på baksiden av det uønskede belegget og treffer den flaten som skal renses, utvider tørrispelletsen seg ca. 800 ganger og lager minieksplosjoner som på en skånsom måte sprenger/løfter bort det uønskede belegget uten å skade den opprinnelige overflaten.

Kan vi hjelpe deg?

Kontakt oss for et uforpliktende pristilbud på tørrisrengjøring av dine maskiner og industrilokaler! Vi kan garantere et godt og grundig resultat, raskt og effektivt.

Kontakt oss